JaunumiApbalvoti Jāņa Lintera balvas laureāti

Apbalvoti Jāņa Lintera balvas laureāti

Esam lepni, ka mūsu teju 100 gadu vēsturē LVRTC vienmēr ir apvienojis tehniski radošas un izcilas personības, bez kuru profesionālās degsmes un iniciatīvas nebūtu iespējami uzņēmuma sasniegumi, kā arī nozares attīstība kopumā.
Pagājušās nedēļas izskaņā tika godināti Jāņa Lintera fonda 2020.un 2021.gada apbalvojuma laureāti, tostarp septiņi mūsu kolēģi.
2020.gada laureāti:
• Tīkla vadības daļas Radioelektronikas inženieris Ainars Bražis “Par mūža ieguldījumu elektronisko sakaru attīstībā un ekspluatācijā”.
• Infrastruktūras departamenta Reģionālās infrastruktūras daļas Vecākais telekomunikāciju inženieris Juris Berķis “Par mūža ieguldījumu par izciliem nopelniem, augsto atbildību un profesionalitāti LVRTC elektronisko sakaru tīklu attīstībā un ekspluatācijā.”.
• Komercdepartamenta Pārdošanas daļas Klientu vadītājs Māris Jankausks “Par nozīmīgu ieguldījumu projekta ĀSVEST (Ārkārtas situāciju Valsts elektronisko sakaru tīkla) virzībā un attīstībā”
2021.gada laureāti:

āņa Lintera balvas pasniegšanas ceremonija
• Risku un kvalitātes vadības daļas Atbilstības vadītājs Kārlis Mālnieks “Par uzticamības pakalpojumu attīstību un uzticamības nodrošināšanu atbilstoši ES regulai 15 gadu garumā”.
• Tehnoloģiju departamenta Mākoņdatošanas daļas Vadošais informācijas tehnoloģiju administrators Uldis Irbe “Par LVDC1 un LVDC2 platformas izveidi”.
• Tehnoloģiju departamenta Fizisko dzīslu daļas Telekomunikāciju tīklu inženieris Valdis Ozoliņš “Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Republikas elektronisko sakaru tīklu infrastruktūras attīstībā”
• Drošības un tīkla vadības departamenta Tehniskā atbalsta daļas Vadošais radioelektronikas inženieris Aivars Krūmiņš “Par ieguldījumu apraides nepārtrauktības nodrošināšanā un jaunu radio, TV galvas stacijas izbūvē”

Jāņa Lintera apbalvojums ir elektronisko sakaru nozarē augstākais profesionālais apbalvojums. Jāņa Lintera fonda apbalvojums ir atzinība un pateicība par izciliem nopelniem Latvijas elektronisko sakaru attīstībā un ekspluatācijā.
Kopumā augsto atzinību kopš 1990.gada saņēmuši 87 LVRTC darbinieki.

Jāņa Lintera vārds cieši saistīts ar LVRTC vēsturi. Inženieris Jānis Linters līdz pat 1940.gada septembrim vadīja Latvijas radiofonu. Šajā laikā tika uzceltas mūsu raidstacijas Rīgā, Madonā, Kuldīgā un Liepājā. Vairāk par LVRTC vēsturi uzzini https://www.lvrtc.lv/par-lvrtc/vesture-2/